Gebedshuis Leiden

St. Joseph Kerk O.L.V. Hemelvaart

Adres
Herensingel 3
Plaats
2316JS Leiden
Telefoon
071 521 8113
E-Mail
jhsmithpr@gmail.com
Website
www.stjosephleiden.nl

Informatie

De Sint Josephkerk is het grootste in gebruik zijnde rooms-katholieke kerkgebouw van Leiden. Ze staat ook bekend als de Herensingelkerk, gezien de ligging aan de Herensingel in het Noorderkwartier, maar heet officieel de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart en Sint Josephkerk. De kerk is een rijksmonument, onderdeel van de Historische Canon van Leiden en een van de hoogste gebouwen van Leiden. De kerk is een ontwerp van de gebroeders Van Laan, gebouwd in 1925. Een bruisende parochiekern waar veel gebeurt. Een geloofsgemeenschap die groeit, met mensen van alle leeftijden, van 0 tot in de 90. Elk jaar wordt ook een aantal volwassenen gedoopt. Er zijn relatief veel jongere gezinnen, kinderwoorddienst, catechese voor kinderen vanaf 3 jaar. De kerk is laagdrempelig en sociaal. Letterlijk iedereen is welkom en gaat met iedereen om, maar ook groot genoeg om desgewenst anoniem in de kerk te komen: allerlei nationaliteiten, opleidingsniveau's en achtergronden zitten door elkaar. Centraal staat de levende Heer: Jezus Christus, aanwezig in de Heilige Eucharistie. Er is tijd voor Eucharistische aanbidding en biechthoren. Gebedsgroepen, koren, geloofverdieping, Nieuwe Bewegingen, ondersteuning van een parochie op Haïti… alles is er te vinden. We doen dit bewust in verbondenheid met de Wereldkerk, met de Paus en bisschoppen en als onderdeel van de Leidse parochie van de Heiligen Petrus en Paulus. Met de gemeenschap van de heiligen: Maria, Sint Joseph, Pater Pio, Thérèse van Lisieux en zoveel anderen.

St. Joseph Kerk O.L.V. Hemelvaart is gevestigd op Herensingel 3 in de wijk Leiden-Noord . Het volgende wordt aangeboden: Gebedshuis, Zalenverhuur In Leiden zijn er 4 andere Gebedshuis. Een overzicht is hier te vinden.

Beoordelingen

2 Beoordelingen, in gemiddeld 5 Stars

Petrus schreef op 30-11-2016

Strak maar sociaal

Heel grote ruimte met strakke lijnen, vroeg moderne stijl. Sociale groep mensen voor Leidse begrippen.

P van der Lee schreef op 20-09-2016

Gevarieerde parochiekern

Interessante (sobere) expressionistische bouwstijl. Het meest opvallende onderdeel is het felgekleurde fresco achter het hoogaltaar, met een afbeelding van de Heilige Drie-eenheid, met daarvoor een enorm goudkleurig corpus aan het kruis. De parochiekern is nogal gemengd (allerlei leeftijden, nationaliteiten, beroepsgroepen), met relatief veel jonge kinderen (ook als misdienaars).

Categorieën

Gebedshuis, Zalenverhuur
0715218113 071-521-8113 +31715218113

Kaart Herensingel 3